FORCLAZ
Kód
8588022
4037949
Dehydratovaný pokrm bolonské cestoviny 120 g
9,50 €
Jednotková cena
79.17/Kg
Dostupnosť v predajni
Dostupnosť v predajni
Pokrm s vysokým energetickým obsahom a minimálnou hmotnosťou, vhodný na fyzické aktivity (treking). 140 g.
VÝHODY
Energetická hodnota
381 kcal na dehydrovaných 100 g a 457 kcal na 400 g po zaliatí.Jednoduchý prenos
Uzatvárateľné vrecúško. Rozmery: 17,5 × 18,5 × 5,5 cm. Celková hmotnosť: 140 g.Jednoduché použitie
Rýchla (5 – 8 min.) a jednoduchá príprava vďaka ryske na vodu vo vnútri.TECHNICKÝ POPIS
Návod na použitie
Otvorte vrecúško a držte okraje na obidvoch stranách tak, aby sa dotýkali a dno vrecúška sa dobre otvorilo ako hlboký tanier.
Pridajte 280 ml vriacej vody (na úroveň 6), zamiešajte lyžicou a uzavrite zips. Počas rehydratácie obsah vrecúška pravidelne miešajte. Nechajte odstáť 5 – 8 minút a po uplynutí tejto doby znova premiešajte môžete konzumovať.
Pridajte 280 ml vriacej vody (na úroveň 6), zamiešajte lyžicou a uzavrite zips. Počas rehydratácie obsah vrecúška pravidelne miešajte. Nechajte odstáť 5 – 8 minút a po uplynutí tejto doby znova premiešajte môžete konzumovať.
Rady ohľadne použitia (pokračovanie)
Hornú časť vrecúška môžete odtrhnúť a vrecúško použiť ako misku.
Pozor, čím je voda teplejšia, tým je lepšia rehydratácia. Ak vám voda nevrie, radšej ešte chvíľu počkajte, kým si vychutnáte svoje jedlo.
Pozor, čím je voda teplejšia, tým je lepšia rehydratácia. Ak vám voda nevrie, radšej ešte chvíľu počkajte, kým si vychutnáte svoje jedlo.
Lyofilizácia a dehydratácia?
Tieto 2 postupy sú inšpirované prírodou. Odstráni sa voda obsiahnutá v potravinách, ktoré sa konzervujú sušením za studena alebo za horúca.
Pri lyofilizácii sa odstráni voda obsiahnutá v potravinách, ktoré prejdú z pevného skupenstva (mrazenie) do plynného skupenstva.
Tento starodávny postup používajú obyvatelia náhorných plošín v Južnej Amerike.
Dehydratácia spočíva v sušení potravín pri vysokej teplote. Voda obsiahnutá v potravinách sa odparí.
Pri lyofilizácii sa odstráni voda obsiahnutá v potravinách, ktoré prejdú z pevného skupenstva (mrazenie) do plynného skupenstva.
Tento starodávny postup používajú obyvatelia náhorných plošín v Južnej Amerike.
Dehydratácia spočíva v sušení potravín pri vysokej teplote. Voda obsiahnutá v potravinách sa odparí.
Ako sa tieto pokrmy pripravujú?
Cieľom značky Forclaz je ponúkať vám čoraz viac 100 % lyofilizovaných produktov.
Lyofilizácia sušením za studena totiž umožňuje lepšie uchovanie výživových a chuťových vlastností potravín a obmedziť používanie konzervačných a doplnkových látok. Takisto nám umožňuje variť jedlá, ktoré majú takmer rovnakú chuť ako domáce jedlá.
V prípade suchých potravín (ryža, cestoviny, krupica atď.), ktoré sa konzervujú už dávno, lyofilizácia nie je potrebná.
Lyofilizácia sušením za studena totiž umožňuje lepšie uchovanie výživových a chuťových vlastností potravín a obmedziť používanie konzervačných a doplnkových látok. Takisto nám umožňuje variť jedlá, ktoré majú takmer rovnakú chuť ako domáce jedlá.
V prípade suchých potravín (ryža, cestoviny, krupica atď.), ktoré sa konzervujú už dávno, lyofilizácia nie je potrebná.
Výhody bolonských cestovín
Keďže nám záleží na zdraví a pohode našich športovcov, tento pokrm sme v roku 2020 vylepšili aj vďaka vašim pripomienkam. Vypracovali sme nový recept s nižším obsahom soli a vyšším prísunom kilokalórií.
Hovädzie mäso je varené. Savojský syr a mäso pochádzajú z Francúzska a sú lyofilizované.
Takisto sme použili rajčiny pestované na slnkom zaliatych poliach v Taliansku.
Tento pokrm vyrába náš dodávateľ so sídlom vo francúzskom departemente Landes.
Hovädzie mäso je varené. Savojský syr a mäso pochádzajú z Francúzska a sú lyofilizované.
Takisto sme použili rajčiny pestované na slnkom zaliatych poliach v Taliansku.
Tento pokrm vyrába náš dodávateľ so sídlom vo francúzskom departemente Landes.
Hmotnosť a rozmery
Hmotnosť po zaliatí: 400 gramov. Suchá hmotnosť: 120 gramov. Rozmery: 17,5 × 18,5 × 5,5 cm.
Celková hmotnosť: 140 gramov s vrecúškom.
Celková hmotnosť: 140 gramov s vrecúškom.
Balené v ochrannej atmosfére. Po otvorení spotrebujte všetko jedlo.
Potraviny nie sú čerstvé neobmedzene. Časom sa ich kvalita zhoršuje a kazia sa. Aby sme spomalili toto kazenie a zachovali čerstvosť našich jedál tak dlho, ako sa dá, pridávame do balenia potravinársky plyn (dusík E941) pred zatavením obalu. Dusík je inertný (nereaguje) a je bez zápachu. Chráni potraviny pred oxidáciou tým, že likviduje čiastočky vlhkosti.
Zloženie
Zloženie
Dehydrovaný pokrm bolonské cestoviny s hovädzím mäsom a lyofilizovaným syrom.; Zloženie: Cestoviny 50 % (múka z tvrdej pšenice), varené lyofilizované hovädzie mäso 15 % (hovädzie mäso, stolová soľ, provensálske bylinky, čierne korenie), paradajky 15 % (prášok a kúsky) pôvod Taliansko, zemiakový škrob, sušený syr 5,0 % pôvod Francúzsko, mrkva 3,0 %, cukor, šalotka 1,5 %, stolová soľ, provensálske bylinky 0,3 %, čierne korenie.; Hovädzie mäso so zaručeným pôvodom z Francúzska. Lyofilizované mäso.; ; Môže prípadne obsahovať stopy: arašidov, kôrovcov, vajec, rýb, sóje, zeleru, siričitanov, mäkkýšov, orechov, horčice.
Nutričné informácie
Nutričné informácie
Nutričné hodnoty: 100 g | 120 g (=1 pokrm)
Energetické hodnoty: 1 607 kJ – 381 kcal | 1 928 kJ – 457 kcal.
Tuky: 8,0 g | 10,0 g,
z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,3 g | 5,2 g.
Sacharidy: 56,0 g | 67,0 g,
z toho cukry: 12,0 g | 14,0 g.
Proteíny: 19,0 g | 23,0 g.
Soľ: 2,9 g | 3,5 g.
Energetické hodnoty: 1 607 kJ – 381 kcal | 1 928 kJ – 457 kcal.
Tuky: 8,0 g | 10,0 g,
z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,3 g | 5,2 g.
Sacharidy: 56,0 g | 67,0 g,
z toho cukry: 12,0 g | 14,0 g.
Proteíny: 19,0 g | 23,0 g.
Soľ: 2,9 g | 3,5 g.
Tipy na skladovanie a údržbu
Tipy na skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste.
TESTOVANIE A ZÁRUKA
Otestujte produkt
Všetky výrobky Aptonia sú v každej fáze vývoja testované našimi tímami a spotrebiteľmi, aby sme čo najlepšie dokázali uspokojiť ich potreby.
Tento pokrm schválila výživová poradkyňa a skupina účastníkov testu.
Záruka
2 Roky/ov
Schválené
Tím návrhárov mal príležitosť testovať tento pokrm počas celej doby jeho vývoja na častých výstupoch na masív Mont Blanc, kde sídli značka Forclaz.
Toto jedlo bolo testované a schválené pri používaní v reálnych podmienkach. Skúšali ho 5 týždňov na jar v roku viacerí ľudia, ktorí absolvovali 2 týždne pešej turistiky na Kanárskych ostrovoch, po ktorej nasledovali 3 týždne na trasách GR10 v Pyrenejach.