Pre ktorých športovcov je určený?
Izotonický nápoj v prášku ISO+ je určený pre všetkých športovcov a športovkyne (triatlon, maratón, trail atď.), ktorých tréningy trvajú viac ako 3 hodiny. 1 dávku izotonického prášku ISO+, t. j. 38 g, rozpustite v 500 ml vody. Odporúčame vám vypiť 1 fľašu nápoja počas 1 hodiny námahy, ale ide iba o všeobecné odporúčanie. Každý vie, ako sa potí, a tomu je potrebné prispôsobiť prísun tekutín.
Výrobok vytvorený pre vytrvalostnú aktivitu
Izotonický prášok obsahuje rovnaké množstvo sacharidov, sodíka a vody, ako je obsiahnuté vo vašej krvi. Vďaka tomu ho váš organizmus lepšie absorbuje, a tým sa zlepšuje hydratácia. V izotonickom nápoji ISO+ sa takisto nachádzajú:
- vitamíny B3 a B6, ktoré prispievajú k boju proti svalovej únave,
- vitamín C a selén, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred oxidačným stresom,
- minerály na kompenzáciu strát počas potenia.
Informácie o dávkovaní
Ak množstvo sacharidov, sodíka a vody obsiahnuté v nápoji je vyššie ako množstvo obsiahnuté v krvi, nápoj už nie je izotonický, ale hypertonický a nepodporuje hydratáciu tak ako izotonický nápoj. V opačnom prípade (ak je prášok ISO+ príliš rozriedený) je hypotonický a podporuje hydratáciu na úkor absorpcie výživných látok.
Zameranie na novú receptúru
Naša nová receptúra obsahuje menej ako 50 % cukrov spomedzi sacharidov. Takisto sme pridali 1 g BCAA (aminokyseliny s rozvetveným reťazcom) na dávku 38 g ISO+ s pomerom L-leucínu, L-valínu a L-izoleucínu v pomere 2:1:1.
ISO a ISO+, aký je medzi nimi rozdiel?
• Nápoj ISO je vhodný pri námahe od 1 do 3 hodín. Odporúčame rozpustiť 38 g prášku v 500 ml vody.
• Izotonický nápoj ISO+ je vhodný pri námahe trvajúcej 3 hodiny alebo viac. Odporúčame vám, aby ste počas každej hodiny námahy prijali 60 g sacharidov, t. j. rozpustite 38 g prášku ISO+ vo fľaši s 500 ml vody a skonzumujte 1 gél alebo 1 tyčinku.
Cesta za športovou výživou budúcnosti - zodpovedne, prirodzenejšie a oveľa chutnejšie!
Aube, odborníčka na zloženie:
„Pri výbere ingrediencií sa ani zďaleka neriadime iba regulačnými požiadavkami. Vychádzame zo štúdií poukazujúcich na prídavné látky, ktorú sú kontroverzné z etického, environmentálneho a zdravotného hľadiska. Proces sa postupne snažíme zjednodušiť. V ideálnom prípade by sme chceli vyvíjať lokálne produkty, ktoré by boli čo najviac prírodné, s jednoduchou chuťou. Chuť je jednoduchšia, ale to je len otázkou zvyku.