Filtre 0
Filtre 0

Lyžovanie

Vyberte si z našej širokej ponuky produktov a užite si radosť zo športovania.

Predstavujeme produkty

{{product.prix}} €

{{product.regular}} € {{product.percentoff}} %

{{product.prix}} €

{{product.product_name}}
Mohlo by vás tiež zaujímať
Pozrite si športy s podobnými produktami

Za začiatky lyžovania sa považujú jednoduché dosky pripevnené na nohy lovcov v praveku. Uľahčovali im pohyb v snehu. Odvtedy, ako šport, prešlo lyžovanie ďalekú cestu. Tento šport zlepšuje rovnováhu a precvičuje množstvo svalov v ľudskom tele. Momentálne je jedným z najobľúbenejších športov v zimnom období. Preto sa snažíme pre vás vyrábať stále nové lyžiarske produkty. Naši inžinieri a dizajnéri sídlia v Alpách pod vrcholom Mont Blanc, kde všetky nové výrobky rovno testujú.
Pre dokonalý zážitok z lyžovania by mal mať lyžiar aj správnu výbavu. Pre jednotlivé odvetvia tohto zimného športu sa lyže líšia svojím prevedením. Lyžiarky k preferovanému štýlu jazdy treba taktiež vhodne vybrať na základe tuhosti - takzvaný Flex index. Bezpečnosť je vždy na prvom mieste vďaka lyžiarskym prilbám. Okuliare môžu byť súčasťou prilby alebo samostatne. V suchu a v teple vás udrží lyžiarske oblečenie a doplnky.


Rôzne štýly lyžovania

V histórií sa vyvinulo viacero foriem lyžovania, ktoré sa líšia štýlom jazdy, terénom, ale aj samotnými lyžami.


Zjazdové lyžovanie

Najrozšírenejším štýlom je lyžovanie na upravených zjazdovkách v lyžiarskych strediskách s rôznou náročnosťou a množstvom vlekov.


Freeride

Na rozdiel od zjazdového lyžovania, freeride lyžiari uprednostňujú neupravené svahy s hlbokým snehom. Freeride lyže sú zväčša širšie a dlhšie, ako zjazdové, aby sa nezabárali v snehu.


Freestyle

Freestyle alebo aj akrobatické lyžovanie zahŕňa rôzne skoky, otočky a iné kaskadérske kúsky. Vykonáva sa v skiparkoch.


Skialpinizmus

Hoci skialpinizmus patrí medzi náročnejšie zimné športy, teší sa veľkej obľube. Skialpové lyže vám umožnia vyjsť na kopec vďaka špeciálnemu viazaniu a pásom. Zjazd z kopca je zaslúženou odmenou.


Bežkovanie

Beh na lyžiach sa v mnohom líši od ostatných typov lyžovania. Pre tento šport nepotrebujete lyžiarske strediská. Bežkovať môžete aj na zasnežených lúkach a poliach.